Tankerne bag

Hej med dig! Villum Vito er stiftet af mig, Christina Stenderup. Her kan du læse nogle af mine tanker bag Villum Vito og plakaterne. 

#tildigframig: Plakater kan ikke redde verden, men måske gøre en forskel for nogen på den ene eller anden måde. Mine plakater er skabt med min tegne-glæde. Derfor er plakaternes vigtigste formål at videregive denne glæde til andre. Jeg håber, at plakaterne kan sprede glæde hjemme hos dig eller en du holder af – derfor er plakaterne tegnet til dig fra mig.  

 

Fortæl, digt, find på eller kig blot lidt mere 

Villum Vitos plakater er en god måde at udvikle dit barns (og din) fantasi og fortællerevne. Der er ingen facitliste, og ingen ‘rigtig’ historie. Kun dig og dit barns. Den kan være lang og fortsætte hver gang, man kigger på plakaten. Den kan også være en øjebliksfortælling. Et digt eller et rim. Der er ingen større bagvedliggende teori om dette, men min egen måde at digte videre på det man ser og skabe nye idéer. 

Fortælling og leg er næsten det samme. Faktisk er leg en slags fortælling, som man hopper ind og ud af. Derfor er det bare noget vi leger.

Med former og farver skal plakaterne stimulere vores sanser og give glæde, energi og tryghed. Og jeg kan (næsten) garanterer, at man bliver glad af at kigge på plakaten. Villum Vitos illustrationer kan kendes ved deres enkle former, mønstre, gentagelser og skarpe farver. Det er farveglade finurligheder sammensat til billeder kombineret med ord. 

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har ris/ros, feedback eller ønsker at samarbejde med mig. Det kan du gøre ved at sende en mail til hej@villumvito.dk. 

 

Du kan også læse Ugeavisen Koldings artikel om Villum Vito og jeg, her.